Καραντίνα-Μετάφραση

Καραντίνα-Μετάφραση

Όχι, δε θα διαβάσεις ένα κείμενο που να σου εξηγεί από πού προέρχεται η λέξη “καραντίνα” ή να σου αναλύει τη σημασία της στα ελληνικά. Το παρακάτω κείμενο είναι η ακριβής μετάφραση της λέξεως στη γυμναστηριακή διάλεκτο.

Τι σημαίνει λοιπόν ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ για τους γυμναστηριακούς fitness addicts:

 

 1. Να αποφασίζει ο Τσιόδρας και ο Χαρδαλιάς αν θα κάνεις cutting ή bulking ανάλογα με τον εξοπλισμό που διαθέτεις και το πρόγραμμα γυμναστικής που έχεις τη δυνατότητα να ακολουθήσεις. Προσωπικά με έχωσαν στο πρώτο και στη δίαιτα από Μάρτη μήνα.
 2. Να φθονείς μέχρι θανάτου όσους στη ζούλα τρυπώνουν σε γυμναστήρια και κάνουν κρυφές προπονήσεις (ναι, γίνονται κι αυτά, μην πέφτεις από τα σύννεφα).
 3. Να ξεθάβεις σκουριασμένους αλτήρες που έχεις από την εφηβεία ακόμα ή λίγο πιο μετά από αποθήκες και πατάρια.
 4. Να κλέβεις τα βαράκια ενός κιλού (άντε μέχρι 3) από τη γκόμενά σου, την αδερφή σου, την ξαδέρφη που είχες χρόνια να της μιλήσεις αλλά την πήρες τηλ. επειδή θυμήθηκες κάτι ροζ πλαστικά αντικείμενα σε σχήμα αλτήρα που ήταν πάντα παρκαρισμένα στο ξύλινο πάτωμα του δωματίου της κάθε μα κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα που πηγαίνατε οικογενειακώς στο σπίτι της.
 5. (Αν είσαι Trainer): Να αρχίζεις να εκτιμάς όλα τα μέσα αντίστασης εκτός από τα ελεύθερα βάρη, με τα οποία γυμνάζεις κυρίως τους αθλούμενούς σου, ειδικά αν είναι αρχάριοι ή αν τους προπονείς κατ’ οίκον (TRX, Λάστιχα, ελατήρια κλπ).
 6. Να χρεώνεις μέχρι φυλάκισης την πιστωτική σου για να ψωνίζεις εξοπλισμό γυμναστηρίου, όπως βαράκια σε διάφορα μεγέθη, μπάρες, δίσκους, διάδρομο κλπ.
 7. Ακόμα χειρότερα, να ΘΕΣ να χρεωθείς τα μαλλιοκέφαλά σου για να αγοράσεις όλα αυτά και να μη βρίσκεις τίποτα διαθέσιμο για online αγορά.
 8. Να κάνεις πάρτι και να χοροπηδάς σα μικρό παιδί όταν μετά από 10-15 μέρες εκείνα τα 40 κιλά σε δίσκους που παρήγγειλες μπας και γεμίσεις κανέναν αλτήρα, επιτέλους κατέφθασαν! (True story, το έκανα).
 9. Να κάνεις δεύτερο πάρτι όταν σου χτυπάει την πόρτα ο courier και κρατάει εκείνη την πρωτεΐνη που είχες παραγγείλει πριν από 20 μέρες και να φαντάζεσαι τον εαυτό σου σαν τον Tony Montana που έχει χωθεί λαίμαργα στη δική του άλλου τύπου σκόνη.
 10. Να καταντάς να κάνεις τρίτο πάρτι (μοναχικό πάντα, καραντινάτο, σένιο) για εκείνες τις ασφάλειες-μανταλάκια που ήρθαν στην πόρτα σου και θα απαλλαγείς για κάποιες ασκήσεις από τις βιδωτές που είναι σαν αστεράκια του νίντζα και σου παίρνει τουλάχιστον ένα δίλεπτο να τις βιδώσεις και να τις ξεβιδώσεις πάνω στον αλτήρα (βρίζοντας ενίοτε αόριστα ή συγκεκριμένα τον ιό, την πολιτική προστασία, την κοινωνία κλπ). Ενημερωτικά, πριν από 2 ώρες έκανα το δικό μου πάρτι για τις νέες μου ασφάλειες, παρόλο που δεν είναι τόσο ασφαλείς όσο οι βιδωτές. Σε κάποιες ασκήσεις βολεύουν πολύ, πώς να γίνει…
 11. Να μετανιώνεις για εκείνο το στατικό ποδήλατο που είχες χαρίσει σε έναν γείτονα το 2006 επειδή σου έπιανε χώρο και είχε γίνει κρεμάστρα δωματίου.
 12. Ελπίζοντας σε κάποιο θαύμα, να κάνεις συνεχώς refresh τη σελίδα εκείνου του άρθρου, που κάπου μέσα στις υπόλοιπες άχρηστες λέξεις γράφει και 2 λέξεις που ταιριάζουν μαζί όπως ταιριάζουν η κρεατίνη με την πρωτεΐνη στο ίδιο σέικερ: “μπλα μπλα μπλα τι προβλέπεται για το ΑΝΟΙΓΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ“.

 

 

 

 

 

Κωστής Μπακόπουλος
EQF Certified Personal Trainer

 

 

 

 

 

 

Join the discussion

3 comments
Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .