Καταγραφή θερμίδων και μακροθρεπτικών συστατικών – MyFitnessPal (VIDEO)

Καταγραφή θερμίδων και μακροθρεπτικών συστατικών – MyFitnessPal (VIDEO)

Home » Blog » Fitness » Διατροφή » Καταγραφή θερμίδων και μακροθρεπτικών συστατικών – MyFitnessPal (VIDEO)

 

Τι είναι το MyFitnessPal

Tο MyFitnessPal είναι μία εφαρμογή (application) στην οποία μπορείς να καταχωρείς τις τροφές που καταναλώνεις και να υπολογίζεις τις θερμίδες και τα macros (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά) που λαμβάνεις.

Πώς λειτουργεί το MyFitnessPal

Στο MyFitnessPal μπορείς να ψάξεις κάθε τροφή σε ωμή και μαγειρεμένη μορφή και να την καταχωρήσεις στη μέρα σου ανά γεύμα. Ακόμη στο MyFitnessPal μπορείς να σκανάρεις το barcode από τα συσκευασμένα τρόφιμα, να βρεις και να καταχωρήσεις γρήγορα τα θρεπτικά τους συστατικά. Τέλος, μπορείς να θέτεις στόχους θερμίδων και macros στην εφαρμογή και να παρακολουθείς την τήρησή τους, το βάρος σου και την πρόοδό σου.

 

Σε κάποιον που ξεκινάει τώρα ή έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό το ταξίδι του στον κόσμο του fitness, ίσως η καταγραφή των φαγητών και των θερμίδων φαντάζει υπερβολή ή κάτι εξωπραγματικό.

Από την άλλη, ίσως σε κάποιον προχωρημένο μοιάζει αδιανόητο να μην το κάνει.

Μάθε τα υπόλοιπα, στο βίντεο που ακολουθεί:

Δες την καταγραφή θερμίδων και τη χρήση του MyFitnessPal στην πράξη

 

 

 

 

 

Κωστής Μπακόπουλος
EQF Certified Personal Trainer

Join the discussion

4 comments
 • Αρτέμης Αθαναση says:

  Φτάνω το στόχο μου στα μάκρος αλλά η θερμίδες μου που έχω σαν στόχο είναι πιο λίγες μέσα στην μέρα, ειναι λάθος

  • Αν κατάλαβα καλά, ξεπερνάς τον αριθμό των θερμίδων που έχεις ως στόχο. Αν θέλεις να πάρεις βάρος, είναι σωστή επιλογή, αφού και τα macros σου είναι στα επίπεδα που θέλεις, άρα θα πρέπει απλά να ανεβάσεις και τις θερμίδες που έχεις ως στόχο.

   Καταλαβαίνω όμως ότι θέλεις να χάσεις βάρος, άρα τότε θα πρέπει να μικρύνεις τις ποσότητες που τρως, διατηρώντας τα ποσοστά των macros στα επίπεδα που έχεις επιλέξει. Έτσι, τα macros σου θα είναι στα επίπεδα που θέλεις και οι θερμίδες λιγότερες ώστε να χάσεις βάρος σύμφωνα με το στόχο σου.

   Αν έχεις στόχο να συντηρήσεις το βάρος σου (ούτε να πάρεις ούτε να χάσεις) θα πρέπει πάλι να τρως τις θερμίδες που καις, διατηρώντας τα ποσοστά των macros σου στα επίπεδα που θέλεις.
   Συμπέρασμα: σημασία έχει πάντα ο στόχος. Ελπίζω να βοήθησα! Καλή συνέχεια!

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .