Στραγάλια. Το super snack που υποτιμούσα.

Στραγάλια. Το super snack που υποτιμούσα.

Απολαμβάνω τους ξηρούς καρπούς και τους έχω πάντα στη διατροφή μου, λόγω γεύσης πάνω από όλα. Έχουν πολλά καλά, βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες κλπ, αλλά έχουν και λιπαρά. Καλά λιπαρά μεν, αλλά δεν παύουν να είναι λιπαρά. Συνεπώς αν ακολουθείς μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά, θα πρέπει να προσέξεις πολύ τις ποσότητες ξηρών καρπών που τρως.

Η γνωριμία μου με τα Στραγάλια

Στις διακοπές μου, πιο χαλαρός έτρωγα απ’ όλα, ειδικά όσα τους προηγούμενους μήνες έτρωγα με το σταγονόμετρο. Φουντούκια, αμύγδαλα, φιστίκια κ.α. Σε μία έξοδό μου, το μπολάκι που συνόδευε το ποτό μου περιείχε και στραγάλια. Αφού έφαγα μερικά, αναρωτήθηκα αν έχουν παρόμοια διατροφικά στοιχεία με τους άλλους ξηρούς καρπούς. Αμέσως άρχισα να το ερευνώ και διαπίστωσα ότι περιέχουν πολύ λιγότερα λιπαρά από τους άλλους ξηρούς καρπούς, ενώ έχουν κι αυτά πολλή πρωτεΐνη και αρκετούς υδατάνθρακες, πράγμα που δε με πείραζε καθόλου, καθώς η διατροφή μου ήταν μεν σχεδιασμένη για να χάσω λίπος, αλλά περιείχε υδατάνθρακες σε αρκετά μεγάλη ποσότητα, καθώς το ζητούμενο ήταν να χάσω μεν λίπος αλλά να μπορώ να αντεπεξέρχομαι στην έντονη προπόνησή μου (κρύβεται ένα tip διατροφής στις παραπάνω γραμμές, αν δεν το αντιλήφθηκες ήδη).

 

Στραγάλια – Διατροφική Αξία (Πρωτεΐνη, Υδατάνθρακες, Λιπαρά)

Ενθουσιασμένος λοιπόν με όσα βρήκα για τα στραγάλια, τα οποία δεν είναι κάτι άλλο από αποξηραμένα (ψημένα) ρεβίθια, αποφάσισα να τα μοιραστώ μαζί σου. Εκτός από τα διατροφικά στοιχεία στα 100γρ που βλέπεις στην εικόνα, έχε υπόψιν ότι είναι ένα πάμφθηνο σνακ.

Καλή απόλαυση και ευχαρίστησέ με αργότερα, όταν τα λιπαρά που παίρνεις μέσα στη μέρα σου θα βλέπεις ότι είναι πολύ λιγότερα, ενώ τρως ολόκληρες χούφτες ξηρών καρπών, ξηρών ρεβιθιών δηλαδή.
 

Κωστής Μπακόπουλος
EQF Certified Personal Trainer

 

Join the discussion

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .