Το δικό μου Pre Workout συμπλήρωμα (vol.2)
Supplements such as taurine, beta alanine, hmb, caffeine, l-tyrosine etc.

Το δικό μου Pre Workout συμπλήρωμα (vol.2)

Όπως είχες διαβάσει ΕΔΩ στο παρελθόν, είχα φτιάξει και χρησιμοποιούσα το δικό μου Pre Workout συμπλήρωμα.

 

Τα παρακάτω μπορείς να τα ακούσεις σε μορφή podcast ΕΔΩ.

 

Με τον καιρό φρόντισα να απλοποιήσω τα πράγματα κι έτσι σου παραθέτω μια πιο απλή έκδοση του προεξασκητικού συμπληρώματος που πίνω εδώ και αρκετό καιρό. Αφαίρεσα ορισμένα πράγματα σε σχέση με το προηγούμενο, ενώ πρόσθεσα κάποια άλλα. Σημασία έχει ότι λειτουργεί και όλα τα συστατικά, εκτός της μίας ταμπλέτας καφεΐνης, μπορείς να τα βάλεις σε ένα shaker και να τα χτυπήσεις με λίγο νερό. Αν θέλεις ακόμα και την ταμπλέτα καφεΐνης μπορείς να την κάνεις σκόνη και να τη ρίξεις μέσα στο μίγμα.

Τι περιέχει και σε τι ποσότητες:

  • 3-4γρ Κιτρουλίνη: Αυξάνει τη ροή του αίματος, ώστε να μεταφέρονται γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα τα θρεπτικά συστατικά στους μυς κατά την προπόνηση.
  • 3γρ Βήτα-Αλανίνη: Βοηθά στην αντοχή κατά την προπόνηση. Συνήθως το νιώθεις ως πολύ ελαφρύ μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα σε σημεία του σώματος. Αν όντως το νιώθεις, δουλεύει.
  • 200mg Καφεΐνη: Βοηθά σε διέγερση και συγκέντρωση. Καλό θα είναι να αποφεύγεις τις μεγαλύτερες ποσότητες για να μην έχεις side effects όπως τρέμουλο ή αυξημένη κόπωση (κρασάρισμα) μετά την προπόνηση.
  • 1γρ HMB: Παρέχει καλύτερη μυϊκή απόδοση (αντοχή και δύναμη).
  • 1γρ Ταυρίνη: Βοηθά στη συγκέντρωση.
  • 1γρ Καρνιτίνη (βολεύει σε υγρή μορφή): Παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας λόγω της βασικής της λειτουργίας που είναι η μεταφορά των λιπαρών οξέων από το κυτταρόπλασμα στα μιτοχόνδρια, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η παραγωγή ενέργειας.
  • 1γρ Τυροσίνη (L-Tyrosine): Βοηθά στη συγκέντρωση και αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού στο stress και την κατάθλιψη.
  • 2γρ Αλκαλική Κρεατίνη: Υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν ότι απορροφάται γρηγορότερα και ολόκληρη από τον οργανισμό σε σχέση με τη Μονοϋδρική Κρεατίνη. Όποια και να βάλεις το ίδιο είναι, δοκίμασε όποια θέλεις. Το τι κάνει η Κρεατίνη θα το βρεις ΕΔΩ.

Καλές προπονήσεις!

 

 

Παραπάνω διάβασες για ένα προεξασκητικό μίγμα που θα σε βοηθήσει να κάνεις καλύτερη την προπόνησή σου. Οι ποσότητες των συστατικών είναι ενδεικτικές και αφορούν το πόσο βάζω στο ΔΙΚΟ ΜΟΥ μίγμα. Εσύ μπορείς να βάλεις μεγαλύτερες ποσότητες ή και να αφαιρέσεις συστατικά. Για παράδειγμα θα διάβασες ότι βάζω 1γρ HMB. Μέσα στην ημέρα όμως παίρνω κι άλλα 2γρ, φτάνω λοιπόν στη συνιστώμενη ημερήσια δόση που είναι 3γρ HMB, το ίδιο ισχύει και για την καρνιτίνη κλπ.

 

Κωστής Μπακόπουλος
EQF Certified Personal Trainer

 

 

 

Join the discussion

1 comment
Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .