Πώς να φτιάξεις το peak του δικεφάλου σου

Πώς να φτιάξεις το peak του δικεφάλου σου

Ένα ακόμη κείμενο με χαρακτήρα “μάθε εσύ αναγνώστη μου από τα λάθη τα δικά μου”. Εκμεταλλεύσου το και βελτίωσε τους δικέφαλούς σου!

Τα χέρια, οι δικέφαλοι και οι τρικέφαλοι δηλ., είναι μικρές μυϊκές ομάδες, αλλά δεν παύουν να θέλουν φροντίδα για να αναπτυχθούν σωστά και να πετύχεις το αισθητικό αποτέλεσμα που θέλεις, εκτός από τη δύναμη. Προσωπικά, για πολλά χρόνια, είχα (και έχω) αρκετά ανεπτυγμένους δικέφαλους. Το πρόβλημα που είχα να λύσω ήταν μετά από ένα διάστημα ο σχηματισμός τους. Σίγουρα παίζει σπουδαίο ρόλο το ποσοστό λίπους που έχει ένα σώμα και ανάλογα με αυτό έρχεται ή δεν έρχεται τόσο ξεκάθαρα το σχήμα των μυών.

Στο βραχιόνιο δικέφαλο όμως, πολλές φορές διακρίνουμε σε αθλητές αυτή τη μύτη όταν συσπάται, αυτό το πέταγμα προς τα έξω, το peak. Φυσικά είναι και γονιδιακό θέμα ανατομίας του μυ, αλλά αν δεν ανήκεις στους τυχερούς που έχουν εύκολο το bicep peak, θα σου φανεί χρήσιμο το παρακάτω απλό tip για να το πετύχεις με υπομονή, ώστε να είναι πάντα εκεί και να βελτιώσει μεν την όψη του δικεφάλου σου αλλά και να ολοκληρώσει την εκγύμναση κάθε μυϊκής ίνας και να μη σου ξεφεύγει ούτε ίνα στην προπόνηση:

Κάθε φορά που κάνεις οποιαδήποτε κάμψη (curl) για τους δικέφαλους, φρόντισε να πιάνεις τον αλτήρα όπως φαίνεται στην εικόνα. Ο αντίχειράς σου λοιπόν να είναι στην άκρη της λαβής του αλτήρα και να εφάπτεται στο βάρος. Δεν έχει σημασία ποια άσκηση θα επιλέξεις να κάνεις, αν ο αγκώνας θα είναι πίσω (π.χ. κάμψεις σε επικλινή πάγκο) ή μπροστά (π.χ. κάμψεις ακουμπώντας στο μαξιλάρι) από τον κορμό σου. Πιάσε τον αλτήρα όπως απεικονίζεται παραπάνω και σε κάθε επανάληψη συγκεντρώσου στο έξω μέρος της παλάμης και γύρνα ελαφρώς τον αλτήρα προς τα έξω, σα να θέλεις να ρίξεις το βάρος προς το μικρό σου δάχτυλο και το έξω μέρος της παλάμης. Ξεκίνα την κάμψη κανονικά λοιπόν και στο τελείωμα της κίνησης κάνε αυτή τη μικρή περιστροφή. Κατέβασε αργά και ελεγχόμενα και επανάλαβε.

Είμαι σίγουρος ότι από τις πρώτες επαναλήψεις θα νιώσεις τον μυ να δουλεύει εκεί που στοχεύεις και σε λίγο χρόνο, αν τηρείς αυτή την εκτέλεση θα δεις με χαρά το bicep peak σου να δημιουργείται και να σε κάνει περήφανο.

 

 

Extra tip:
 
Γενικά αλλά και ειδικότερα στην αρχή, δε χρειάζεται να παίρνεις υπερβολικά πολλά κιλά για να κάνεις δικέφαλους, το bicep peak εξάλλου δε χρειάζεται υπερβολές για να το πετύχεις. Αυτό που χρειάζεται είναι να σφίγγεις τον μυ πολύ δυνατά σε κάθε επανάληψη και να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτό το σφίξιμο. Ο συνδυασμός με το βάρος που κρατάς και τη μικρή στροφή που θα κάνεις θα είναι υπεραρκετός.

 

 

Κωστής Μπακόπουλος
EQF Certified Personal Trainer

 

 

Join the discussion

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .