Φέτα με πρωτεΐνη χωρίς λιπαρά
φετα χωρις λιπαρα με πρωτεινη

Φέτα με πρωτεΐνη χωρίς λιπαρά

Αν έχεις ΦΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ όπως η κυρία στο βίντεο και αν έχεις αποκλείσει από τη διατροφή σου τη φέτα λόγω λιπαρών τότε θα χαρείς πολύ με το post που ακολουθεί.

Δε θα μπορούσα να μη μοιραστώ μαζί σου τις δύο ανακαλύψεις μου. Δύο λευκά τυριά με ελάχιστα λιπαρά και πολύ υψηλή πρωτεΐνη! Το ένα είναι από πρόβειο γάλα και το άλλο από αγελαδινό, για να διαλέξεις όποιο σου αρέσει ή όποιο βρεις μπροστά σου στην αγορά. Πάμε να τα δούμε:

 1. Χελμός protein λευκό τυρί.
  Η εταιρεία βρίσκεται στην Αχαΐα και βγάζει μεταξύ άλλων απλών τυριών αυτό το υπέροχο τυρί. Η τιμή του είναι πολύ κοντά στην τιμή της κοινής φέτας.

   

  Είναι από αγελαδινό γάλα και τα macros του στα 100 γραμμάρια είναι τα εξής:

   

  24 γραμμάρια πρωτεΐνη
  6 γραμμάρια λιπαρά
  0,8 γραμμάρια υδατάνθρακες

  protein cheese

 2. Freevia άπαχο πρόβειο τυρί.
  Η εταιρεία βρίσκεται στη Χαλκιδική, αλλά υπάρχουν σημεία διάθεσης και στην Αθήνα, τα οποία μπορείς να τα δεις στο site της εταιρείας. Η τιμή του είναι υψηλότερη από την τιμή του Χελμού και από της κοινής φέτας, σχεδόν η διπλάσια, αλλά τα macros του και η γεύση του το αξίζουν.

   

  Τα macros του στα 100 γραμμάρια είναι τα εξής:

   

  24,9 γραμμάρια πρωτεΐνη
  0,5 γραμμάρια λιπαρά 
  3,3 γραμμάρια υδατάνθρακες

  πρόβειο τυρί σε κουτί

  Και τα δύο τυριά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όπου θα χρησιμοποιούσες και τη φέτα. Σε σαλάτες, στην ομελέτα ή στα scrambled eggs, σκέτο κλπ. Ίσως λίγο πιο νόστιμο, με πιο έντονη γεύση και πιο κοντά στη φέτα είναι το τυρί του Χελμού, αλλά και τα δύο έχουν να σου προσφέρουν εξαιρετικά macros, γεγονός που σου επιτρέπει να εντάξεις το λευκό τυρί στη διατροφή σου χωρίς περιττά λιπαρά, αλλά αντιθέτως με πολλή πρωτεΐνη!

  Καλή απόλαυση!

 

 

 

 

 

Join the discussion

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .