Κανόνες ευγενείας για σένα και τον σκύλο σου

Κανόνες ευγενείας για σένα και τον σκύλο σου

Home » Blog » Doggy » Κανόνες ευγενείας για σένα και τον σκύλο σου

 

Προφανώς δεν είμαι ο Ζαμπούνης της καθημερινής ζωής, ούτε λάτρης των πάσης φύσεως στερεοτύπων. Μου αρέσει όμως να υπάρχει μία τάξη όταν αυτό απαιτείται.

Για παράδειγμα, αν έχεις σκύλο και έχεις καλεσμένους στο σπίτι, θα πρέπει όλοι να είναι ευχαριστημένοι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Αν είσαι εργένης και βγαίνεις για ένα “χαλαρό” ποτό ή επίσης αν βγαίνεις πιο στοχευμένα για ένα ραντεβού, μπορεί να μην επιστρέψεις μόνος σου στο σπίτι. Υποθέτω πως το τελευταίο που θα ήθελες θα ήταν ο/η συνοδός σου να νιώσει άβολα στο χώρο σου (που έτσι κι αλλιώς θα νιώθει λίγο) και να φύγει τρέχοντας. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι εξοικειωμένοι με τα κατοικίδια.

Όταν στο σπίτι σας δεν είστε μόνοι με τον σκύλο σου, ίσως θα ήταν καλύτερο να τηρούνται μερικοί κανόνες

 

  • Πήγαινε το σκύλο σου μια μεγάλη βόλτα πριν δεχθείς επισκέψεις. Γενικά πήγαινε το σκύλο σου μεγάλες βόλτες. Καλός σκύλος είναι ο εκτονωμένος σκύλος.
  • Δώσε στο σκύλο σου κάτι να ασχολείται όσο έχεις κόσμο. Ένα κόκκαλο (από σχετικό κατάστημα, όχι κόκκαλο κρέατος) που τρώγεται και θα τον έχει απασχολημένο για ώρα, ή ένα παιχνίδι που το έχεις για ειδικές περιστάσεις, δεν παίζει κάθε μέρα με αυτό, άρα δεν το έχει βαρεθεί. Μπορείς να έχεις ένα λαστιχένιο παιχνίδι με εγκοπές και να του βάζεις μέσα λιχουδιές, τροφή που δεν τρώει κάθε μέρα. Η προσπάθεια να απεγκλωβίσει τις λιχουδιές από εκεί για να τις φάει, θα τον κρατήσει απασχολημένο, ενώ παράλληλα θα γυμνάσει και το μυαλό του.
  • Μην επιτρέπεις (με ευγενικό τρόπο) στους καλεσμένους σου να ενθουσιάζουν το σκύλο σου. Οι φωνές και οι υπερβολικές εκδηλώσεις αγάπης, θα κάνουν το σκύλο ανήσυχο και ενθουσιώδη, με αποτέλεσμα να μην αφήνει σε ήσυχια αυτούς που τον ενθουσίασαν. Ο καλεσμένος μπορεί να βαρεθεί σε 2 λεπτά να μιλάει έντονα και αγαπησιάρικα στο σκύλο όμως ο σκύλος δύσκολα θα βαρεθεί και θα συνεχίσει να τσιγκλάει τον καλεσμένο και τα νεύρα των υπολοίπων. Το καλύτερο θα είναι να αντιμετωπίζουν οι καλεσμένοι το σκύλο πολύ φυσιολογικά και σα να μη συμβαίνει τίποτα, όσο και να αγαπούν τα ζώα, για να σας αφήσει να απολαύσετε τη βραδιά σας. Ήρεμοι τόνοι στη φωνή και ήρεμες κινήσεις. Μην ξεχνάς, ο σκύλος αντιγράφει ό,τι βλέπει και ό,τι εισπράττει ως ενέργεια από το περιβάλλον του.
  • Μην επιτρέπεις στους καλεσμένους να του δίνουν να τρώει από το τραπέζι. Σε γενικές γραμμές μην το κάνεις και εσύ. Αν το κάνεις, θα δημιουργήσεις ένα συνδυασμό στο μυαλό του που δεν τον θέλεις. Κάθε φορά που θα τρώς, θα έρχεται απαιτητικά να σου ζητά φαγητό από το τραπέζι, αφού έτσι έχει μάθει. Το ίδιο θα κάνει και με τους καλεσμένους σου. Αν οπωσδήποτε θέλεις να του δώσεις να φάει κάτι από αυτά που τρως είτε μόνος είτε με παρέα, θα πρέπει όταν τελειώσει το τραπέζι, να του έχεις φυλάξει λίγο και να το βάλεις στο δικό του πιάτο να το φάει, οργανωμένα και με ηρεμία. Έτσι, ο συνδυασμός στο μυαλό του θα είναι: Τρώνε, θα τελειώσουν, θα μου δώσουν. Συνεπώς έχεις πάλι έναν ήρεμο σκύλο που έχει μάθει να περιμένει τη σειρά του χωρίς να ενοχλεί.
  • Μην αλλάζεις τις συνήθειες που έχει ο σκύλος σου μέσα στο σπίτι, απλά και μόνο επειδή για κάποιες ώρες θα έχεις κόσμο. Σκέψου να σου έλεγαν ξαφνικά ότι γυρίζοντας από τη δουλειά σου απαγορεύεται για 5 ώρες να ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου. Θα αντιδρούσες και μάλιστα πολύ έντονα. Έτσι ακριβώς λειτουργεί και ο σκύλος σου. Μην τον κλείνεις σε άλλο δωμάτιο ή στο μπαλκόνι ή οπουδήποτε. Άφησέ τον να λειτουργεί όπως θα λειτουργούσε αν δεν είχατε επισκέψεις. Όσο του αλλάζεις τις συνήθειες, τόσο πιο περίεργο του φαίνεται και άλλο τόσο πιο μεγάλο θέμα γίνεται στο μυαλό του μια μικρή συγκέντρωση στο σπίτι. Να λειτουργείς όπως στην καθημερινότητα λοιπόν, για να σε βγάλει ο σκύλος σου απροπρόσωπο.

 

Η υποστήριξή σου είναι πολύτιμη για εμάς, ανεξαρτήτως ποσού!

Η βοήθειά σου δίνει κίνητρο και πόρους για να συνεχίσει το αγαπημένο σου site να εργάζεται για το καλύτερο!

Πάτα το παρακάτω κουμπί και κάνε τη δωρεά σου στο Manly Today μέσω PayPal

 

 Join the discussion

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .